Hlavní obsah

Auto bez střechy strhlo rekord, jelo 427,44 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hennessey Venom třímá teoretické vítězství s rychlostním rekordem sériového vozu 435,31 km/h. Jeho otevřená verze ale už nyní drží žezlo pro kabriolet oficiálně. Zvládla jet 427,44 km/h.

Foto: Hennessey

Hennessey Venom GT Spyder při rychlostním rekordu

Článek

Na dráze Kennedyho vesmírného střediska se opět prohnal Hennessey Venom GT, jenže tentokrát ve specifikaci Spyder. Na 4,5 km dlouhé dráze s otevřenou střechou auto letělo rychlostí 265,6 mph, tedy 427,44 km/h. O měření se postarala tradiční firma Racelogic.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejrychlejší otevřený vůz světa: Hennessey Venom GT SpyderVideo: Hennesey

Normálně se musí jet stejná trať dvakrát. Pak se výkon zprůměruje a to je výsledek. Tentokrát tomu tak nebylo. Zůstalo jen u jediného pokusu, a tak se musel k pokusu „nachomýtnout“ i německý certifikační ústav, který oficiálně výsledek posvětil. A tak platí.

Stejně si poradili u firmy i se sériovostí, tedy s nutnými třiceti prodanými vozy pro silniční použití. Na rozdíl od kupé už Spyder má svých třicet kupců, takže rekord je oficiální, jak jen to jde.

Foto: Hennessey

Odečet času před očištěním

Kupé jen teoreticky

Jak jsme už napsali v úvodu článku, na té samé trati se kupé prohnalo už jednou v rekordní rychlosti, která překonala i Bugatti Veyron Super Sport. Rychlost 435,31 km/h ale měla jeden háček. Tehdy bylo prodaných jen 29 kusů, takže podmínka „sériovosti“ nebyla splněna. Proto i dnes najdete v Guinnessově knize jako nejrychlejší vůz světa zapsané Bugatti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám