Hlavní obsah

Dvanáctiválcový Aston Martin Vantage dostal manuální převodovku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manuální převodovky jsou zejména ve sportovních autech vymírajícím druhem, z velkých značek je „drží” už jenom Porsche a BMW. A Aston Martin sluší se dodat. Jeho šestilitrový V12 můžete mít s manuální skříní, což je dnes už něco neuvěřitelného.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage S

Článek

Jako by nestačilo, že dvanáctiválce už dnes prodává málokdo, Aston Martin bude nabízet vzácné spojení motoru s tuctem válců a manuální převodovky. A to si britská automobilka zaslouží hlasitý potlesk vestoje. Běžní zákazníci to možná neocení, každý fanoušek rychlých strojů ale uvítá možnost „sáhnout” si na takto silný motor a zažít potěšení z ruční změny rychlostí.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage S

Převodovka pro model Vantage S je sedmistupňová, přičemž první stupeň se řadí vlevo a dolů po vzoru závodních automobilů. Motor nabízí celkový výkon 421 kW/573 k při 6750 otáčkách a 620 Nm. Zrychlení 0-100 km/h je otázkou 3,9 sekund, nejvyšší rychlost pak dosahuje 330 km/h.

Prodejní cena zveřejněna nebyla, a pokud chcete, můžete Vantage S, které se dodává jako kupé i kabriolet, dostat s automatickou převodovkou.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage S

Anketa

S jakou převodovkou byste chtěli Aston Martin V12 Vantage S?
S manuální
85,4 %
S automatickou
14,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1128 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám