Hlavní obsah

Callaway postaví kombík z Chevroletu Corvette

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v roce 2013 představila firma Callaway koncept s označením AeroWagen. Je to vlastně takový podivný kombík, dalo by se říci i shooting brake (dvoudveřové kombi). A teprve letos ho začne vyrábět.

Foto: Callaway

Callaway AeroWagen

Článek

Úprava přitom není nijak náročná. Jde vlastně o nasazení speciální střechy z uhlíkového kompozitu za originální oblouk střechy. A jelikož Chevrolet Corvette nemá motor za sedadly, po odstranění zadní kapoty se lehce zvětší nákladový prostor a nová střecha se dokonce zacvakne do původních úchytných bodů. Dokonce funguje i původní pojistka víka kapoty.

Malou výhodou je pak mírný pokles hodnoty součinitele odporu vzduchu. Přitom standardní sundavací střecha, která jinak na sériovém Chevroletu Corvette je, zůstává stále funkční. Callaway je schopen tento doplněk, který z klasického kupé udělá jakýsi shooting brake aplikovat na Stingray Coupé, Z06 nebo od nich hodně dobře naladěný model Vette.

Callaway Cars plánuje zahájit výrobu v posledním kvartálu tohoto roku. Kolik bude stát, to zatím nevíme. V roce 2013, když s nápadem přišla, byla cena 22 995 dolarů (dnes v přepočtu asi 550 000 korun). Výhodou ovšem je, že celá tahle paráda se v případě zájmu může sundat a vrátit auto do původního stavu.

Firma Callaway Cars je dlouholetým tunikovým specialistou právě na Chevrolet Corvette. Ovšem v poslední době už se nemusí mluvit jen o tuningu. Některé jejich modely jsou natolik přestavěné, že lze hovořit o originálních vozech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám