Hlavní obsah

Dechberoucí podívaná: Ferrari F40 driftuje na horách v Naganu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari F40 je jeden z nejhezčích a nejlépe jezdících automobilů, které kdy opustily závod v Maranellu. Je to neskutečně rychlé a řidičsky zaměřené auto, osmiválec prostřednictvím manuální převodovky posílá na zadní kola skoro 500 koní. Red Bull vzal tenhle skvost na projížďku do horského letoviska Ryuoo v Japonsku.

BEZ KOMENTÁŘE: Ferrari F40 v japonských zasněžených horáchVideo: Red Bull

 
Článek

Zasněžené středisko v prefektuře Nagano přineslo pro supersportovní F40 nevšední kulisy, což ruku v ruce s technicky dokonalým natočením,  zajímavými pohledy kamery (včetně nočních záběrů), rychlým střihem, perfektním ozvučením přináší zážitek, který se jen tak neokouká.

Zápletka není nikterak originální, ale pokud se vám Ferrari F40 líbí, pustíte si toto video několikrát až do konce. Však také v závěrečných titulcích čtyřminutového filmu napočítáte 18 jmen.

Foto: Ferrari

Ferrari F40

F40 nyní koupíte nejméně za 22,5 miliónu

Ferrari F40 bylo v osmdesátých letech nejvýkonnější produkční auto na světě. Pouze 1100 kilogramů těžký automobil poháněl třílitrový osmiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly.

Největší výkon F40 činil 478 koní, na zadní kola proudilo 577 Nm točivého momentu. Skvělý poměr výkon/hmotnost zaručoval maximální rychlost, která dosahovala i nyní ohromujících 324 km/h; zrychlení 0–100 km/h trvá pouhé 4,1 vteřiny.

Ferrari F40 se vyrábělo v letech 1987 až 1992. Ojeté jej seženete od 810 000 eur (zhruba 22,5 miliónu korun), většina kusů, které jsme na velkém německém bazarovém serveru objevili, stojí přes milión eur (více než 27 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám