Hlavní obsah

Superauto postavené jen pro propagaci hodinek

Na autosalonu v Ženevě se představila hromada superaut. Od Bugatti až po Spyker. Ale kdybychom si mohli vybrat, asi bychom sáhli po autě, které na autosalonu nebylo a postavila ho firma na výrobu hodinek Bell&Ross.

Bell & Ross - The AeroGTVideo: Bell & Ross

 
Článek

Je to opravdu zvláštní auto. Tenhle koncept totiž nemá ukazovat krásu aut, ale krásu hodinek. Ano, v Bell připravili speciální hodinky AeroGT a k nim jako propagační kousek postavili auto. Samozřejmě že se jmenuje Bell AeroGT. A je to fantastický kousek, který bychom bez uzardění nazvali automobilovým šperkem. Má všechno, co má mít. Má extrémně dravý vzhled, má nápad, má perfektní provedení a v neposlední řadě i silný motor.

Foto: Bell&Ross

Bell&Ross AeroGT

Foto: Bell&Ross

Bell&Ross AeroGT

Tak třeba tenhle vůz o délce 4,7 m a výšce pouhých 1,1 m nemá zrcátka. Jistě jste si všimli, že po stranách trčí jen úzká křidélka s mikrokamerami. A jelikož má auto připomínat letadlo, tak nad přední kapotou je ještě Pitotova trubice. Tady se ovšem neměří rychlost vozu, ale dopředu je namířený senzor na detekci chodců.

Foto: Bell&Ross

Bell&Ross AeroGT

Foto: Bell&Ross

Bell&Ross AeroGT

Úžasná karoserie s tvary připomínajícími stíhačku (podívejte se třeba na tvar kabiny nebo na výfuky v zádi), má za sedadly umístěný skutečný motor. Jde o vidlicový osmiválec s dvojitým přeplňováním. Výkon 442 kW (602 k) je přenášen na zadní kola přes automatickou osmistupňovou převodovku. Maximální rychlost je 315 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h je za méně než 3 sekundy.

Automobil je koncept a vyrábět se tedy nebude. To hodinky Bell BR 03-94 a 03-92 se vyrábět budou. Jejich cenu však neznáme.

Foto: Bell&Ross

Bell&Ross AeroGT - nové hodinky, které vůz propaguje

Foto: Bell&Ross

Bell&Ross AeroGT

Reklama

Výběr článků

Načítám