Hlavní obsah

Ferrari, které shořelo, je opět živé

V květnu roku 1952 vyjelo na silnice z bran maranellské továrny Ferrari 225E s číslem podvozku 0178. Během let ale došlo k vážné nehodě, kdy auto shořelo. Po letech žalostného stavu je nyní opět provozuschopné a opět vyjelo z bran závodu.

Historické Ferrari 225E v sedmdesátých letech shořelo, ale dnes opět po renovaci jezdíVideo: Ferrari

 
Článek

Automobil to je vskutku krásný a má bohatou historii. Ta obsahuje mnoho majitelů, kde třeba hned v počátcích figuruje hrabě Antonio Sterzing, který společně se spolujezdcem Nino Rovellim vyrazil na slavný závod Mille Miglia. Ovšem bratr Bruno Sterzing s ním slavil úspěchy i na méně slavných tratích – třeba v závodě do vrchu Bolzano-Mendola, Coppa Intereuropa v Monze nebo Coppa della Toscana.

Foto: Ferrari

Ferrari 225E

Foto: Ferrari

Ferrari 225E

V sedmdesátých letech ale auto shořelo a v osmdesátých letech došlo k malému pokusu obnovení základu vozu. Ovšem byl stále v neprovozuschopném stavu. Teď je ale auto opět na silnici. Odborníci z Ferrari Classiche auto kompletně zrenovovali, což ovšem nebylo vůbec jednoduché.

Auto totiž nemělo žádnou dokumentaci, takže třeba interiér museli odborníci spíše odhadovat tak, aby dosáhli stejné výbavy. Používali k tomu historické fotografie a informace ze závodů. Do dvoutónového 225E se také vrátil repasovaný motor, který ve voze od požáru nebyl.

Foto: Ferrari

Ferrari 225E

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám