Hlavní obsah

BMW potvrdilo expanzi elektromobilů, ale i sporťáků s logem M

Na závěr výroční konference BMW byla schválena účetní uzávěrka a také nový obchodní plán této značky. Dalších sto let své existence chce začít značka s výraznou expanzí elektromobilů a plug-in hybridů.

Foto: BMW

BMW i8 Roadster

Článek

BMW si naplánovala celkem zajímavou budoucnost. Například v iniciativě iNEXT předpokládá, že automobilka bude stále pokračovat v hledání nových forem automatického řízení, konektivity, nových konstrukčních technologií, elektromobility a unikátního interiérového designu.

Teď konkrétně. Třeba byl potvrzen příchod verze i8 Roadster na rok 2018 a také plug-in hybridu značky Mini. Řada i3 dostane sourozence s jinou karoserií a hlavně s větší kapacitou akumulátorů.

Foto: BMW

BMW i3

BMW sice elektromobilům a hybridům celkem věří, ale nechce usnout v boji s konkurencí. A tak budou nadále vyvíjeny další systémy pohonů, jako je například získávání elektrické energie z palivových článků. Cílem je, vytvořit elektromobily, které budou mít dojezd za hranicí 700 km.

Jestli se vám už zastavuje srdce s tím, že za pár let už si nekoupíte BMW s klasickým spalovacím motorem, tak vás musíme uklidnit. V Mnichově vědí, že spalovací motor není mrtvý. Naopak. Stále o něj bude enormní zájem, a tak vývojová centra mají za úkol vyvíjet nové technologie ke zvýšení účinnosti těchto agregátů.

S výše uvedenými větami o elektromobilitě a účinnosti trochu nesouhlasí další vyjádření. Bude se totiž rozšiřovat řada vozů s označením M, tedy nabízet více silných a výkonných vozidel od divize Motorsport.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám