Hlavní obsah

První elektrický morgan má tři kola i světla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vozy morgan jsou prostě klasika. V posledních letech ale Morgan znamená také technologický úprk vpřed. Po modelu Aero teď přichází tříkolka EV3, která je však kompletně elektrická.

Foto: Morgan

Morgan EV3

Článek

Základ tohoto elektrovozítka je samozřejmě v již dávno nabízeném 3Wheeleru. S tímto kusem má ale společné jen málo. Snad jen pár dílů a to, že vpředu jsou kola dvě a vzadu jedno. Tak například kapotu má z uhlíkových vláken, což je u Morganu novinka.

I Aero bylo komplet z hliníku. EV3 ale potřebovalo ještě víc snížit hmotnost, a tak ke dřevu a hliníku přibyl právě tento moderní pevný a lehký materiál. I díky tomu se hmotnost nepřehoupla přes 500 kg, a i když je EV3 elektromobil, je dokonce o 50 kg lehčí než verze se spalovacím motorem.

Foto: Morgan

Morgan EV3

Foto: Morgan

Morgan EV3

Design auta je výrazně pozměněný. Hlavně přední část je zvláštní. Místo spalovacího motoru je ve vybrání ještě jeden světlomet. Vypadá to skvěle – tříkolka se třemi světly.

Pod kapotou pak je sada akumulátorů o kapacitě 20 kWh, které nabízejí svou energii elektromotoru o výkonu 46 kW. Z 0 na 100 km/h zvládne EV3 zrychlit za devět sekund a maximální rychlost je 145 km/h. Dojezd na plně nabité akumulátory je 240 km. Plná kapacita pak je dobitá za čtyři hodiny.

Foto: Morgan

Morgan EV3

Interiér je také takový mix starého a nového. Na přístrojovce jsou dva kruhové přístroje. V jednom je displej zobrazující stav provozních funkcí a druhý je klasický analogový rychloměr.

Cena auta je v přepočtu 910 000 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám