Hlavní obsah

Volkswagen překvapil. Představil malý kabriolet SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

To, že Volkswagen představí na ženevském autosalonu nové malé SUV, to jsme věděli. Jenže jsme netušili, že to bude rovnou kabriolet. Tak tohle je Volkswagen T-Cross Breeze Concept.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: T-Cross Breeze ConceptVideo: Reuters

 
Článek

Rozšíření řady SUV směrem dolů nastane u koncernu VW už zanedlouho. To ukazuje nový koncept, který je o velikosti Volkswagenu Polo. Na délku má 4,1 m, šířka je 1,8 m a výška pak 1,6 m. Rozvor kol je 2,6 m.

Foto: Martin Žemlička

Volkswagen T-Cross Breeze Concept

Foto: Volkswagen

Volkswagen T-Cross Breeze Concept

Automobil rozvíjí to, co začal Volkswagen Tiguan. Jeho ostrý vzhled ale ještě trochu zvýrazňuje. Však je to taky koncept. V kompaktních rozměrech navíc půjde o vynikajícího společníka do města, kde se bude dobře proplétat mezi kanály a ostatními auty. Přitom do kufru naloží celkem pěkných 300 l nákladu. Ale to je jen teoretická hodnota.

Koncept totiž trochu mate tím, že jeho střecha je sundavací. Takže karoserie musí být trochu pevnější, než je tomu u klasických SUV. Očekáváme tedy, že sériový vůz, který bude představen snad už tento rok, bude mít standardní pevnou střechu a také o kousek větší zavazadelník.

Foto: Volkswagen

Volkswagen T-Cross Breeze Concept

Foto: Volkswagen

Volkswagen T-Cross Breeze Concept

Auto má pod kapotou litrový přeplňovaný agregát s výkonem 81 kW a točivým momentem 175 Nm při 1500 ot./min. Pohon na přední kola zprostředkovává sedmistupňová dvouspojková převodovka. I když je auto kabriolet, jeho hmotnost nepřesahuje 1250 kg, což znamená, že i s maličkým motorem zrychlí na stovku za 10,1 s a maximální rychlost je 188 km/h. Spotřeba má být pět litrů benzínu, což se docela hodí, protože objem nádrže je pouhých 40 l.

Interiér auta navazuje zase na koncept BUDD-e, kde se nesetkáme s jakýmikoli tlačítky. Vše je dotykové nebo dokonce se ovládá gesty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám