Hlavní obsah

Do Ženevy přijede více než sto novinek. Nové vozy ukáže Škoda, Ford i Kia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

V úterý se oficiálně otevřou brány mezinárodního autosalonu v Ženevě, ve čtvrtek jej bude moci navštívit už i široká veřejnost. Do druhého největšího města Švýcarska přijede více než stovka automobilových novinek. Na akci se představí 200 výrobců z různých koutů světa. Očekává se, že 86. ročník autosalonu navštíví až 700 000 lidí, uvedli organizátoři.

Foto: Škoda Auto

Škoda VisionS

Článek

Na akci samozřejmě nebude chybět ani česká Škoda Auto. Ta ve světové premiéře ukáže koncept nového velkého SUV pod označením VisionS, který bude v podstatě předobrazem sériové podoby chystaného vozu. Firma již oznámila, že půjde o 4,8 metru dlouhý až sedmimístný automobil s kufrem o rekordním objemu až 680 litrů. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Škoda VisionS

Volkswagen uvede modernizovaný městský vůz up!, který bude zanedlouho uveden na trh. Druhou světovou premiérou bude koncepční vůz, který oživí třídu kompaktních vozů jako módní, cenově dostupné SUV.

Hlavním tahákem u stánku automobilky Hyundai bude zřejmě nový hybridní model Ioniq, sesterská Kia uvede v evropské premiéře zcela nový hybridní crossover Niro. U Fordu slibují představení rozšířeného programu Vignale a oznámení novinek ze sportovní divize Ford Performance. Evropskou premiéru bude mít Ford Kuga. Peugeot ve světové premiéře v Ženevě představí kompaktní SUV Peugeot 2008.

Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq

V luxusním segmentu bude lákat Maserati na své vůbec první SUV pod očekávaným názvem Levante, Porsche slibuje modernizovaný Boxster, Aston Martin si připravil nový model DB11. U Bugatti se mohou fanoušci značky těšit na zcela nový model Chiron s výkonem až 1500 koní.

Audi mimo jiné představí novou generaci modelu A4 Allroad, BMW vlajkovou luxusní limuzínu 760 Li a Mercedes slibuje nový model GLC Coupe.

Reklama

Výběr článků

Načítám