Hlavní obsah

Renault oficiálně ukázal nový model Scénic

Vozy Scénic (včetně verze Grand) se dostaly už ke statisícům rodin. Čtvrtá generace, která bude mít premiéru za pár dní na autosalonu v Ženevě, pak přidá určitě další desítky tisíc.

Foto: Renault

Renault Scénic IV (2016)

Článek

Vzhled vozu odhalily už fotografie staré jeden den. Ty utekly někomu z automobilky a většina webů se jich chopila. O pár hodin později tak Renault pochopil, že nemá cenu čekat, a dvě fotografie společně s pár údaji uvolnil oficiálně.

Foto: Renault

Renault Scénic IV (2016)

Scénic tak na fotografiích můžeme zařadit do druhého proudu vzhledové linie značky Renault. Ta první je typická pro mégane a lagunu (s bumerangovitými světly denního svícení) a ta druhá navazuje spíš na úspěšný model Captur.

Foto: Renault

Renault Mégane (2016)

Foto: Renault

Renault Captur

Scénic ale i přes změnu vzhledu stále zůstává rodinným MPV, které však má mírně zvýšený podvozek. To má být typický prvek právě těchto vozidel „druhé designové linie“.

Základ auta bude na podvozku typu CMF, takže jej sdílí společně s Renaultem Mégane. Můžeme tedy očekávat všechny motorizace, které v klasickém hatchbacku nebo kombi budou – benzínové 1.2 TCe a 1.6 SCe, uvidíme, jestli se dostane i na silný 1.6 TCe a naopak na miniaturní jednotku 0.9 TCe. Z dieselových budou na výběr motory o objemech 1,5 a 1,6 l.

Auto se začne prodávat už tento rok a samozřejmě nabídku doplní větší verze Grand Scénic, která nabídne i třetí řadu sedadel nebo místo nich velký kufr.

Reklama

Související témata:

Související články

Renault Alpine Vision: z 80 procent sériovka

Renault už dávno oznámil návrat značky Alpine. Oznámil, že se vrátí slavná A110. Jak bude vypadat, víme téměř také. Automobilka už ukázala dva koncepty, které...

Výběr článků

Načítám