Hlavní obsah

Se škodovkami bude mobil propojený bezdrátově, dobíjet se bude indukčně

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Propojení automobilu a telefonu bude čím dál těsnější. Dnes již docela běžné zrcadlení displeje z mobilu na displej automobilu doplňuje indukční dobíjení telefonního přístroje. Nově jej bude mít i Škoda.

Foto: Škoda Auto

Bezdrátové připojení mobilu a infotainmentu v automobilu

Článek

Na kongresu Mobile World Congress (MWC) v Barceloně představila mladoboleslavská automobilka novou technologii Wireless MirrorLink. Zrcadlení mobilního telefonu můžete mít i v nejlevnějších modelech od Škody, nové je bezdrátové propojení telefonu s multimediálním systémem. Není tedy třeba připojení kabelem, mobil se propojí pomocí wi-fi. Systém pro Škodu společně vyvinuly firmy TechniSat a RealVNC.

Druhou novinou, která se představí na letošním ženevském autosalonu, je indukční dobíjení mobilních telefonů. To bude zatím dostupné pro modely octavia a superb. Prodejní cenu zatím automobilka nesdělila.

Takzvaný phonebox je schopen indukčně (dle Qi-Standardu), nabíjet mobilní telefony, které jsou touto funkcí vybaveny. Elektrický proud prochází cívkou ve dně Phoneboxu s bezdrátovým nabíjením k příjímací cívce v telefonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám