Hlavní obsah

Renault Alpine Vision: z 80 procent sériovka

Renault už dávno oznámil návrat značky Alpine. Oznámil, že se vrátí slavná A110. Jak bude vypadat, víme téměř také. Automobilka už ukázala dva koncepty, které se čím dál více přibližovaly sériovému modelu. Teď je tu třetí.

Foto: Alpine

Alpine Vision

Článek

Renault sám přiznává, že tohle ještě není sériová podoba, ale z 80 procent je auto už sériové. Takže se na něj podívejte. Vypadá dobře. Je to autíčko, které má ambice jak stát na okruzích (Renault plánuje udělat vlastní šampionát a postavit dva vozy do World Endurance Championship v kategorii LMP2), tak i na silnicích.

Foto: Alpine

Alpine Vision

Foto: Alpine

Alpine Vision

Co bude pod kapotou? Zatím to nikdo neví. To je zatím největší tajemství, i když jsme viděli už tolik konceptů. Prý to má být čtyřválcová osmnáctistovka s přeplňováním. Výkon bude dosahovat někde kolem 300 koní. Malá informace prosákla už dříve – zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za asi 4,5 sekundy.

Foto: Alpine

Alpine Vision

Auto se ale nebude ke značce Renault znát. Bude to Alpine, protože značka Renault by mohla tento vůz výrazně degradovat. Alpine se tak bude moct prodávat i v USA. A jaká bude cena? Prý přeskočí jeden milión korun, a to se šetřilo, kde se dalo. Dokonce se nedají ani žádné komponenty z karbonu, i když by to auto kvůli snížení hmotnosti potřebovalo.

Tak počkejme na autosalon do Ženevy, třeba se tam dočkáme více informací nejen k technice.

Foto: Alpine

Alpine Vision

Foto: Alpine

Alpine Vision

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám