Hlavní obsah

Nejsportovnější SUV od Toyoty se bude vyrábět v Turecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota potvrdila, že její velice sportovní SUV, zatím s označením C-HR, se bude vyrábět. A bude to moc pěkný hybrid původem z Turecka.

Foto: Toyota

Toyota C-HR

Článek

Toyota Urban Cruiser, kompaktní velkoprostorový vůz, byl pro automobilku propadák. Model se nedostal ani na dohled předpokládaným prodejním číslům. A tak je po tomhle voze veta a nahradí ho model, který vyjde z konceptu C-HR, který firma servírovala už dvakrát – v letech 2014 a 2015.

Japonská automobilka potvrdila, že auto se bude vyrábět, a to konkrétně v tureckém závodě Sakarya, kde se dnes již vyrábí modely Corolla a Verso.

Bylo rovněž oznámeno, že tento závod zvedne svou výrobní kapacitu ze 150 000 na 280 000 vozů.

Foto: Toyota

Toyota C-HR

Ovšem nebude odtud pocházet celé auto. Pohonnou jednotkou totiž bude hybridní soustrojí, které se aktuálně vyrábí v Deeside ve Walesu. A tak se tu bude vyrábět i pro tento vůz a částečně zkompletováno pojede do Turecka k zabudování.

Pokud se na vůz už těšíte, poprvé ho uvidíte naživo na autosalonu v Ženevě. Výroba začne ještě před koncem tohoto roku a první kusy by měly být k dispozici už příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám