Hlavní obsah

Volkswagen se vrhl do vývoje elektromobilu pro každého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V návaznosti na kauzu Dieselgate změnil koncern Volkswagen plány. Všechny volné prostředky vrhl do vývoje nového elektromobilu, který má být lídrem v jeho segmentu, navíc s dostupnou cenou.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Budd-E (studie, 2016)

Článek

Už v roce 2019 by měl Volkswagen uvést v život nový elektromobil, jehož prodejní úspěchy by se měly podobat dnešnímu Volkswagenu Golf se spalovacím motorem. K tomuto úspěchu má dopomoci kompletní podpora od mateřského koncernu. Podle britského časopisu Autocar tak třeba nyní projektu šéfuje bývalý člen BMW Herbert Diess a Volkswagen vytvořil kolem něj zcela nový, všemi prostředky podporovaný tým.

Auto využije už vyvinutou platformu MEB, což je základ z konceptu Budd-e (na titulní fotografii). Ovšem patřičně upravenou. Budd-e, jehož sériová verze už byla potvrzena, totiž je sice elektromobil, ale takové podpory jako „lidový elektromobil“ se nedočkal. Jede po vlastní, standardní koleji. [celá zpráva]

A co můžeme od nového superelektromobilu očekávat? Prý dojezd na jedno nabití přesahující 500 km, prostorný interiér a především cenu, která by měla zpřístupnit auto každému motoristovi.

Anketa

Kolik by musel stát elektromobil, abyste uvažovali o jeho koupi?
Do 500 000 Kč
10 %
Do 300 000 Kč
61 %
Do 200 000 Kč
17,6 %
Do 100 000 Kč
7 %
Nikdy bych si ho nekoupil
4,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2647 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám