Hlavní obsah

Opel zmodernizoval městské SUV Mokka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to čtyři roky, co Opel představil model Mokka. Přesně podle plánu tak přichází modernizovaná verze, která nabídne novou příď, nový interiér i nový motor.

Foto: Opel

Opel Mokka X

Článek

Nová Mokka, která dostane do vínku označení X, bude mít zcela přepracovanou čelní partii. Změní se světla, která například místo příplatkových bi-xenonových budou z LED diod. Ta jsou výrazně jednodušší. Prostě se diody rozsvěcejí podle devíti různých režimů, v závislosti na natočení volantu a rychlosti jízdy. Světlo má být příjemnější a vzhledem k tomu, že tu nejsou žádné pohyblivé části, má i výrazně vydržet víc.

Ale vraťme se k přední části, kde je nová maska chladiče (pořádně si ji prohlédněte, prý má být stejná i na nové generaci insignie) a nový nárazník. Z něj ubyly plasty. Je to jedině dobře. Vypadá to mnohem lépe.

Foto: Opel

Opel Mokka X

Foto: Opel

Opel Mokka X

Interiér dostal zcela novou přístrojovou desku. Jejím centrem už není „kalkulačka“ tlačítek na středovém tunelu, ale sedmipalcová dotyková obrazovka. Za příplatek pak povyroste o další palec.

Foto: Opel

Opel Mokka X

Nás ale zajímá hlavně instalace nového agregátu – benzínové čtrnáctistovky s přímým vstřikováním, která byla představena poprvé v nové Astře. Výkon 112 kW vypadá velmi dobře. Navíc je spojený se šestistupňovou manuální převodovkou. Společně s tímto motorem budou v nabídce i dva turbodiesely 1.6 CDTI s výkony 81 a 100 kW.

Auto samozřejmě dostane větší balíček bezpečnostních systémů. Bude tu například systém sledující odstup od vozu vpředu, ale i třeba vylepšené rozpoznávání značek.

Foto: Opel

Opel Mokka X

Kdo by si dělal zálusk na auto v dohledné době, bude zklamán. Vůz se naživo představí na ženevském autosalonu, ale prodávat se začne až na podzim roku 2016.

Foto: Opel

Opel Mokka (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám