Hlavní obsah

Kvůli viru se mění název auta. Tata přejmenuje model Zica

Indická automobilka Tata Motors oznámila, že změní název svého nového malého osobního automobilu Zica, protože připomíná jméno virové nákazy postihující nyní Latinskou Ameriku. Světová zdravotnická organizace (WHO) kvůli nemoci vyhlásila v pondělí celosvětový stav nouze.

Foto: Tata

Tata Zica (2015)

Článek

Indická automobilka Tata Motors nyní řeší problém s nešťastně vybraným názvem svého nového vozu, který bude poprvé představen ve středu na autosalonu na předměstí metropole Dillí. Název Zica je zkratkovým slovem z výrazů "zippy" a "car", tedy energický a auto.

Firma v dnešním prohlášení uvedla, že na výstavě označení auta ještě zůstane, během několika týdnů ale bude oznámeno nové jméno. Společnost vysvětlila, že se rozhodla automobil přejmenovat s ohledem na útrapy, které virus zika působí v řadě států.

Automobilka, která je mateřskou společností britského výrobce luxusních vozů Jaguar Land Rover, v posledních týdnech vedla rozsáhlou reklamní kampaň na podporu prodeje nového vozu. Mezi osobnostmi propagujícími vůz byl mimo jiné nejlepší fotbalista světa za loňský rok Argentinec Lionel Messi.

Foto: Tata

Tata Zica (2015)

Reklama

Související témata:

Související články

Indická Tata přichází s novým modelem Zica

Tata Motors, která stojí za nejlevnějším autem světa za 45 tisíc korun, nyní přichází s dalším modelem. Opět jde o malé auto a opět si jej v Evropě s největší...

Výběr článků

Načítám