Hlavní obsah

Citroën omladil obě verze DS 3, v nabídce je až 208 koní

Novinky, maž

Citroën, respektive jeho samostatná automobilová značka DS Automobiles odhalila omlazenou verzi modelu DS 3. Ten se nabízel od roku 2010 ve verzích hatchback a kabrio s plátěnou střechou. Novinkou je verze Performance se sníženým podvozkem a výkonem 208 koní.

Foto: Citroën

Citroën DS 3 (facelift, 2015)

Článek

U modelu DS 3, což je de facto luxusnější varianta „obyčejného” Citroënu C3, je nová přední maska s diodami pro denní svícení. Nové jsou i barvy karoserie a polepy střechy, celkem lze vymýšlet desítky odlišných barevných provedení. Nový je i design litých kol.

Uvnitř vozu je nové rozhraní pro zrcadlení mobilního telefonu (pro iPhone i Android). Všechny modely DS 3 nyní mají zpětnou kameru pro lepší výhled při couvání. Automobilka uvádí, že se jí v interiéru podařilo zredukovat množství tlačítek, nyní jich zde napočítáte dvacet.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Citroën DS3 Cabrio 1.6 THP

V nabídce přibyla i funkce pro samočinné brzdění před překážkou při nízkých rychlostech (30 km/h).

Motory jsou nyní spárovány s novou šestistupňovou manuální převodovkou (EAT 6), přibyla i sportovně laděná verze Performance. Ta má o 15 mm snížený podvozek. Pod kapotou najdete přeplňovanou benzínovou šestnáctistovku s výkonem 208 koní.

Foto: Citroën

Citroën DS 3 (facelift, 2015)

Foto: Citroën

Citroën DS 3 (facelift, 2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám