Hlavní obsah

Nejvýkonnější Golf GTI jde do prodeje, verze Clubsport překvapí svou cenou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen Golf slaví 40. narozeniny, automobilka z Wolfsburgu tak vcelku logicky přichystala speciální edici. Ta má standardně výkon 195 kW (265 k). Překvapí i prodejní cena - ta se v Česku dostala pod hranici 800 tisíc korun.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Článek

Srdcem modelu je dobře známý motor 2.0 TSI s přímým vstřikováním a přeplňováním turbodmychadlem. Nejvyšší výkon 195 kW (265 k) může být krátkodobě zvýšen (overboost) na 213 kW (290 k).

Maximum točivého momentu se zvýší z 350 na 380 Nm. Vůz se nabízí buď s manuální převodovkou nebo s automatickým DSG.

Zrychlit na stovku je možné za 5,9 s (DSG), respektive za rovných šest (manuální převodovka). Nejvyšší rychlost dosahuje 250 km/h u „manuálu”, automat je o zanedbatelný 1 km/h pomalejší.

Spotřeba paliva dosahuje teoretických 6,7 l (DSG), respektive 6,9 l/100 km.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTI Clubsport

V Česku se popisovaný model právě začal prodávat. Překvapí jeho prodejní cena - 789 900 korun, to za takto výkonné auto není přemrštěné.

V základu máte specifická 18palcová kola, bi-xenonové světlomety. Verze Clubsport se od běžného GTI odlišuje novým předním nárazníkem, výraznějšími bočními prahy, zadním difuzorem nebo vícedílným střešním spoilerem.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Základní provedení Golfu GTI s motorem o výkonu 220 koní je o 134 tisíc levnější, přijde na 655 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám