Hlavní obsah

Audi v Detroitu ukázalo novou A4 allroad quattro, v prodeji bude od léta

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi v Detroitu ukázalo novou A4 Avant (kombi) v elegantním outdoorovém vzezření. Populární allroad sází na vyšší světlou výšku a hlavně na mohutné oplastování.

Foto: Audi

Audi A4 allroad quattro (2015)

Článek

Mezi další změny patří rozšířené podběhy kol a zadní nárazník v matně šedé (nebo v barvě karoserie). Zadní difuzor je stříbrný. Na přídi najdete jiný nárazník a větší otvory pro přívod vzduchu.

Nápisy "allroad" najdete na předních blatnících a pátých dveřích. Standardem jsou i podélné střešní nosiče. Ráfky mají průměr 17 - 19 palců. Na výběr je 14 barev karoserie. Zavazadelník nabízí 505 litrů, což je na litr stejně jako u výchozího provedení.

Foto: Audi

Audi A4 allroad quattro (2015)

Světlá výška je vyšší o 34 mm a proti standardnímu A4 Avant přibyl režim off-road. Všechny verze mají stálý pohon všech kol quattro. V nabídce je celkem šest motorů, přičemž benzínový je jediný (185 kW/252 k). Rozpětí výkonu se pohybuje od 110 kW (150 k) do 200 kW (272 k).

Prodej od léta

Na výběr jsou tři typy převodovek, pochopitelně ale nejsou pro každý motor k dispozici všechny. Najdete zde šestistupňovou mechanickou převodovku, sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku S tronic nebo osmistupňovou samočinnou převodovku tiptronic (pouze pro motor 3.0 TDI).

Prodej bude zahájen v létě, ceny začínají na částce 44 750 eur (zhruba 1,2 miliónu korun).

Foto: Audi

Audi A4 allroad quattro (2015)

Foto: Audi

Audi A4 allroad quattro (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám