Hlavní obsah

V Londýně se nesmí túrovat motory

Londýn

Londýnské čtvrtě Kensington a Chelsea přijali novou vyhlášku, která má omezit hluk na silnicích. Ale nejde o jen tak ledajaký hluk. Je namířený proti těm, kteří si své sporťáky nesmyslně na ulici vytáčejí. Cílem jsou hlavně boháči v superdrahých autech.

Foto: Novitec

Ilustrační foto

Článek

Londýn má problém s auty, které patří miliardářům. Zdá se, že každý, kdo má pořádné auto, chce v Londýně vypadat. Třeba katarská královská rodina má v Londýně jedno ze svých sídel a k němu se vážou i jejich známé modré supersporty Lamborghini Murcielago SV a Koenigsegg CCXR.

Kde se vozy objeví, všichni vědí, že to jsou právě oni – ropní a developerští magnáti, kteří v Londýně vlastní například známý obchodní dům Harrods. Jenže každý s podobným autem má pocit, že právě on je nedotknutelný (takže si parkuje na nejnesmyslnějších místech) a hlavně, že musí být slyšet, aby všichni viděli, že na ta auta mají.

A tak na ulicích nechávají svá auta nastartovaná a odcházejí pryč, vytáčejí motory naprázdno, na ulicích závodí, dělají kaskadérské kousky… Prostě se předvádí. A to jim zatrhla nová vyhláška PSPO (Nařízení pro ochranu veřejného prostranství). Podle ní policisté mohou totiž pokutovat všechny výše uvedené prohřešky proti veřejnému soužití. Pokuta je 1000 liber, tedy asi 37 600 Kč. Tedy pokuta obrovská pro obyčejný lid a směšná pro tyto superboháče.

Možná se vám zdá, že to je velmi trapná pokuta, ale lidé z dotčených čtvrtí jsou rádi. Prý alespoň něco.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám