Hlavní obsah

Kia na Slovensku začala vyrábět nový model Sportage

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia Motors Slovakia spustila sériovou výrobu čtvrté generace modelu Kia Sportage. První generace se vyráběla v jihokorejském závodu Hwasung od roku 1993, následující dvě generace pak v jediném evropském závodě značky Kia - ve slovenské Tepličce nad Váhom.

Foto: Kia

Kia Sportage na výrobní lince slovenského závodu

Článek

Třetí generace sportage se vyráběla v létech 2010 až 2015; celkem se vyrobilo 800 tisíc kusů. Mezi největší trhy patřilo Rusko, Německo a Velká Británie. Sportage patří mezi nejúspěšnější modely korejské Kie.

Vzhled nového vozu mělo na starost evropské designérské studio v německém Frankfurtu; podle Kie se podílela i další designérská studia – v korejském Namyangu nebo v kalifornském Irvine. Další informace najdete v našem prvním představení. [celá zpráva]

Foto: Kia

Kia Sportage na výrobní lince slovenského závodu

Na Slovensku závod Kie vyrábí kromě sportage také cee´d (hatchback i kombi) a kompaktní MPV venga.

„Výrobní závod v Žilině vyrábí model Sportage pouze pro Evropu. Výroba modelu Sportage pro ostatní trhy je zajištěna z korejského závodu, který nese název Gwangju a dále také z čínského závodu Yancheng,” uvedla pro Novinky Kateřina Joglíčková z tiskového oddělení tuzemského importéra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám