Hlavní obsah

Mercedes ukázal vnitřek modelu třídy E, spletete si ho s luxusním „eskem”

Novinky, maž

Mercedes se pochlubil fotografiemi vozu nové třídy E (W213), která se ve světové premiéře ukáže v lednu na detroitském autosalonu. Zatím můžeme nahlédnout pouze do interiéru, který svým luxusem atakuje nejluxusnější model stuttgartské automobilky, tedy třídu S.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy E (2016)

Článek

Podobně jako stávající třída S, dostala i menší řada E dva rozměrné displeje, z nichž jeden nahrazuje klasické analogové ukazatele (rychloměr, otáčkoměr). Zatím není zřejmé, zda i základní verze dostanou oba displeje.

To, co vidíte na fotografiích, je pochopitelně „plná palba”, to nejlepší, čím se Mercedes chce pochlubit. A nutno říci, soudě alespoň dle fotografií, že jde o mimořádný luxus, obzvláště v kombinaci hnědé a béžové s černými výplněmi dveří.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy E (2016)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy E (2016)

Větší z displejů má obří rozměr 31,2 cm, menší pak 21,3 cm. Nejde o dotykový displej, ovládá se postaru tlačítky, což je ale většinou pohodlnější.

Součástí interiéru může být audiosystém Burmester s až 23 reproduktory. Zajímavostí je osvětlení interiéru, vybírat lze z 64 barevných tónů.

Bližší informace k motorizacím či velikosti vozu zatím automobilka neuvedla. Prodávat se nová generace třídy E začne v dubnu, ceny zatím nebyly naznačeny.

Foto: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach třídy S (2014)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy E (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám