Hlavní obsah

Jaguar Land Rover prý tento týden podepíše dohodu o továrně na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude Slovensko automobilovou velmocí? Podle agentury Reuters už tento týden podepíše britský výrobce luxusních automobilů Jaguar Land Rover se slovenskou vládou smlouvu o plánované továrně v Nitře. Továrna by měla zahájit provoz v roce 2018, její výrobní kapacita by měla dosáhnout 300 000 vozů ročně.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar XE

Článek

Automobilka Jaguar Land Rover, která je součástí indické skupiny Tata Motors, již v srpnu podepsala předběžnou dohodu o výstavbě slovenského závodu. Slovenský premiér Robert Fico tehdy podpis memoranda označil za milník k získání obří investice pro Slovensko.

Automobilový průmysl je již v současnosti jedním z hlavních tahounů ekonomiky pětimiliónové země, vozidla na Slovensku montují tři automobilky. O továrnu Jaguar Land Rover se vedle Slovenska ucházela i Česká republika, Polsko, Maďarsko a Turecko, později se výběr zúžil na Polsko a Slovensko.

Foto: Land Rover

Land Rover Freelander 2 (2013)

Podle dřívějších informací listu Sme by automobilka mohla na Slovensku investovat kolem 1,4 miliardy eur (zhruba 38 miliard korun) a získat od Slovenska investiční pobídky v objemu 400 miliónů eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám