Hlavní obsah

Policie dostala pojízdné laboratoře od Volkswagenu

Nová auta mají čeští kriminalisté. Převzali nové Volkswageny Amarok se speciální nástavbou, která bude sloužit jako mobilní kriminalistická laboratoř.

Foto: Volkswagen

Policejní pojízdná laboratoř na bázi Volkswagenu Amarok

Článek

Celkem 41 těchto vozů začne od dnešních dnů sloužit v policejních jednotkách v celé zemi.

Základním vozidlem pro nástavbu s kriminalistickou laboratoří je Volkswagen Amarok Double Cab 4x4 s motorem 2.0 BiTDI o výkonu 132 kW (180 k). Holandská společnost VETH zajistila prodloužení rámu o 310 mm a zkrácení dvojité kabiny, aby bylo možné namontovat laminátovou skříňovou nástavbu finského výrobce Tamlans se zadním výklopným víkem a dvěma bočními dveřmi na pravé straně.

Foto: Volkswagen

Policejní pojízdná laboratoř na bázi Volkswagenu Amarok

Aerodynamické vlastnosti vozidla optimalizuje plynulý přechod mezi kabinou a nástavbou, tvořený střešním spoilerem a bočními přechodovými díly z laminátu vyztuženého skelnými vlákny. Reflexní stříbrný metalický lak je doplněn lepicími fóliemi v charakteristickém designu Policie ČR. Jízdní vlastnosti v terénu i na silnici vylepšuje zadní náprava, doplněná systémem přídavného vzduchového odpružení.

Vybavení policejního Amaroku zahrnuje mimo jiné výstražné osvětlení LED od firmy Whelen, reproduktory Whelen za předním nárazníkem, navigační systém TomTom, radiostanici Matra, přídavný gelový akumulátor, přídavné topení Webasto a klimatizaci v nástavbě.

Podlaha v nástavbě má protiskluzovou úpravu a je vybavena párem fixačních lišt pro zamezení pohybu přepravovaného materiálu. Stěny a strop jsou obloženy omyvatelným bílým PVC, pro různé vybavení a materiál je k dispozici praktický regálový systém a v rohu za kabinou se nachází pracovní stůl s osvětlením a potřebným vybavením pro přenosný počítač a tiskárnu.

Foto: Volkswagen

Policejní pojízdná laboratoř na bázi Volkswagenu Amarok

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám