Hlavní obsah

Tisícikoňové superauto přijede z Dubaje

Aut s tisícikoňovým výkonem bude zase víc. Desátého listopadu se v Dubaji představí nový výtvor firmy W Motor. Bude se jmenovat Fenyr SuperSport.

Foto: W Motor

Fenyr SuperSport

Článek

Půjde o opravdu zajímavé dílo. Pod kapotou vozu, který zatím ukazuje jen svou siluetu a světla, se totiž objeví motor RUF. Kdo zná tuhle německou firmu, ten ví, že RUF se specializuje na Porsche. A právě i tady se objeví plochý šestiválec, pravděpodobně o objemu 3,7 l nebo víc, s dvojicí turbodmychadel. Výkon by měl přeskočit hodnotu 1000 koní, tedy 735 kW. Zákazníci se budou moci kochat nejen extrémními výkony, ale i jedinečností. Bude jich na planetě totiž jen 25, kteří budou Fenyr SuperSport vlastnit.

Foto: W Motor

Fenyr SuperSport

Kolik bude auto jezdit? To zatím nevíme. W Motor je značka, která už dnes nabízí jeden podobný zajímavý stroj – . Jeho motor (opět RUF) ale nabízí „jen“ 770 koní (566 kW). Od něj se tak můžeme celkem dobře odrazit, pokud budeme odhadovat jízdní výkony. Lykan zrychluje z nuly na stovku za 2,8 s a maximální rychlost je 395 km/h. Takže nový a výkonnější Fenyr na tom bude určitě ještě o něco lépe.

Foto: W Motor

Lykan HyperSport

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám