Hlavní obsah

Toyota oživí model Supra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští rok představí značka Toyota nový koncept s názvem Supra, který by mohl posléze i vstoupit do výroby. Pokud se tak stane, bude to velký návrat slavného jména.

Foto: Toyota

Toyota Supra

Článek

Hodně radosti mají poslední dobou fanoušci zajímavých sportovních aut. V Tokiu představila Mazda model RX-Vison, tedy úžasný sporťák s navrátivším se wankelovým motorem [celá zpráva].

Tamtéž se objevila zpráva, že už příští rok představí Toyota nový koncept a snad posléze i sériový model s označením Supra.

A kdo to oznámil? Nikdo jiný než Tetsuya Tada, šéf divize sportovních vozů značky. Takže zdroj dost dobře informovaný. Bohužel neřekl, kdy to bude, ale klidně bychom si tipnuli na lednový autosalon v Detroitu. Ostatně tady se představil i už trochu zaprášený koncept FT-1, který by měl být snad základem pro novou Supru.

Foto: Toyota

Toyota FT-1

Foto: Toyota

Toyota FT-1

Toyota hodlá svými novými modely zaujmout i další zákazníky, nejen rodiny s dětmi, které si koupí třeba Toyotu Prius +: Stále více je lidí, kteří si chtějí pořídit auto pro radost. A tak Toyota představila na autosalonu v Tokiu koncept S-FR, ten je na bázi Mazdy MX-5. Tedy malý kabriolet, cenově dostupný.  [celá zpráva].

Nová Supra by pak byla větší a výkonnější než GT86, což je pro Toyotu trochu zklamání, protože se dnes neprodává moc dobře. Ale možná, že právě zařazení někam mezi, je pro auto to nejhorší, co může být. Nekoupí si ho ti, kteří mají hodně peněz, ani ti, kteří jich mají málo. A tak Supra má konkurovat Porsche 911, aby se soustředila na tu nejvyšší cenovou hladinu. Jaké bude mít parametry, zatím nevíme. Možností je několik. Třeba přeplňovaný řadový šestiválec 3.0 s výkonem 250 kW, ve verzi plug-in hybrid přes 350 kW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám