Hlavní obsah

Terénní klasik jako závoďák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte, co je nismo? Je to většinou bláznivé sportovní auto na bázi sériového vozu z produkce Nissan. A teď si představte, že to nismo je součástí klasického teréňáku Nissan Patrol.

Foto: Nissan

Nissan Patrol Nismo

Článek

Divize Nismo je pro Nissan něco jako M pro BMW, AMG pro Mercedes-Benz nebo… Prostě jakákoliv sportovní divize pro mateřský koncernový podnik. Nismo je pro Nissan důležitá součást, která si dnes může zkusit téměř cokoliv. A tak si dovolila. Nissan Patrol Nismo.

Představte si jeden z posledních klasických teréňáků, jakým je Nissan Patrol. Velká hranatá krabice s terénním podvozkem, terénními převody, terénními vychytávkami. A k tomu vidlicový osmiválec o objemu 5,8 l s výkonem 298 kW. Ovšem ve standardu. Nismo nabízí až 319 kW. Točivý moment zatím k dispozici značka nedala, takže k dobru musíme dát jen hodnotu sériového vozu: 560 Nm.

Foto: Nissan

Nissan Patrol Nismo

Vůz navíc dostal nové tlumiče značky Bilstein, nový přední a zadní nárazník, který vylepšuje proudění vzduchu, nástavce prahů a nová dvaadvacetipalcová kola Rays. V interiéru jsou sedadla obšitá kůží a alcantarou, spoje jsou vyvedené samozřejmě v červené barvě. A samozřejmě nesmí chybět loga Nismo.

Pokud si brousíte zuby na tenhle teréňák, tak vás musíme zklamat. Vůz je jen oslavou vstupu značky na blízkovýchodní trhy. Premiéra vozu tak proběhla v nejdůležitějším městě těchto míst – Dubaji.

Foto: Nissan

Nissan Patrol Nismo

Reklama

Související témata:

Související články

Tuning pro znalce: tisícikoňový Skyline GT-R

Aut upravených tuningovými firmami je dost. Ale ne všechna stojí za pozornost. Jenže my vám ukážeme auto, které už při výjezdu z továrny vzbuzovalo obdiv....

Výběr článků

Načítám