Hlavní obsah

Velké elektrické SUV slibuje Audi v roce 2018

Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, člen představenstva Audi zodpovědný za vývoj, na autosalonu ve Frankfurtu řekl: „Audi uvede čistě elektrické, luxusně sportovní SUV na začátku roku 2018.” Jeho techniku a design s sebou postupně přináší koncept Audi e-tron quattro.

Foto: Audi

Audi e-tron quattro

Článek

Slibované auto možná nebude vypadat přesně jako koncept nyní představený ve Frankfurtu nad Mohanem, ale jistě se na něj bude odkazovat. Je jasné, že Audi bude ještě pokračovat ve vývoji techniky. Vždyť sami představitelé firmy na autosalonu řekli, že elektrické SUV není zrovna jednoduchý a nejlogičtější koncept. Ale poperou se s tím a my se můžeme těšit.

Foto: Audi

Audi e-tron quattro

Tři motory

Tenhle koncept nabízí elektrickou trakci pomocí tří motorů. Dva pohání zadní kola a jeden přední. Celkový výkon je 370 kW a točivý moment je 800 Nm. Charakteristiky elektromotorů jsou ideální pro brutální zrychlení (zde na stovku zrychlí za 4,6 s), ale nevhodné pro sprintování. A tak má auto maximálku omezenou na 210 km/h. Akumulátory vozu mají kapacitu 95 kWh a na jedno nabití mohou pohánět vůz až do vzdálenosti 500 km. Plné nabití akumulátorů je pak za 50 minut.

Foto: Audi

Audi e-tron quattro

I e-tron má solární panely na střeše, které prodlužují dojezd, stejně jako koncept hybridního Tiguanu. [celá zpráva]

Co ale Tiguan nemá, je pohon všech kol, vzduchové odpružení nebo indukční nabíjení, tedy nabíjení akumulátorů bez použití jakékoli přípojky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám