Hlavní obsah

Škoda nabídne superb se sportovním paketem, na trhu se objeví na jaře

Mladoboleslavská automobilka nabídne sportovně laděnou verzi svého vlajkového modelu Superb pod názvem SportLine. S uvedením na trh se počítá na jaře příštího roku. V budoucnu by označení SportLine mohly nést i další větší modely značky, například chystané velké SUV.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Škoda Superb Combi během světové premiéry ve Frankfurtu nad Mohanem

Článek

Superb SportLine bude v provedení liftback i kombi. Nejvýraznější poznávací znamení je snížená výška sportovního podvozku o 15 milimetrů a použitá 18 nebo 19palcová kola. V interiéru zaujmou zejména sportovní sedadla a tříramenný volant. Po technické stránce zaujme Superb SportLine elektronickou uzávěrkou diferenciálu včetně rozšířené funkce XDS+. Součástí sériové výbavy je funkce volby jízdního profilu.

S výjimkou základního zážehového a vznětového motoru bude model Superb SportLine v nabídce se všemi aktuálními motorizacemi včetně vrcholného benzinového dvoulitru o výkonu 280 koní. Cena dosud nebyla stanovena.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Škoda Rapid Monte Carlo

Další sportovně laděnou novinkou Škody je model Rapid Monte Carlo, který od listopadu rozšíří počet modelů s tímto označením na šest. Škoda bude používat označení Monte Carlo pro menší modely, než je Octavia. Samotná Octavia bude mít svou sportovní verzi RS, která bude k dostání i se zvýšeným výkonem o deset koní na 230 koní.

Škoda ve Frankfurtu uvede i na spotřebu orientovaný model Superb GreenLine, který s motorem 1,6 TDI ujede 100 kilometrů s 3,7 litru nafty. Další novinkou je Rapid Spaceback ScoutLine ve speciálním provedení s designovými atributy městských SUV.

Reklama

Výběr článků

Načítám