Hlavní obsah

Opel Vivaro jako surfařský speciál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalon ve Frankfurtu míří i několik zajímavých konceptů. Třeba Opel Vivaro Surf concept, tedy dodávka přeměněná na speciál pro surfařské (ale i bikerské, snowboarďácké,…) nadšence.

Foto: Opel

Opel Vivaro Surf concept

Článek

Speciální hnědo-bílé lakování a surfová prkna vás na výstavě určitě praští přes oči. Ostatně velké dodávky tam moc automobilky nevystavují, protože není moc na co koukat. V tomto případě budete mít na co koukat – a vše bude ve velkém.

Auto může být postavené jako pěti či šestimístné. Pod kapotou bude mít vznětovou šestnáctistovku BiTurbo se 103 kW a 340 Nm. Ale hlavně – tohle auto je upravené pro mladé, kteří využívají vůz jako přepravní prostředek pro své sportovní koníčky.

Foto: Opel

Opel Vivaro Surf concept

Za druhou řadou sedadel je přepážka. V kufru je vysouvací plošina, na kterou se dají upevnit kola. Pod sedadly je pak velký výsuvný box na „drobnosti“.

Boční dveře se mohou buď otevírat manuálně, nebo dálkovým ovladačem elektricky. Uvnitř je velký navigační sedmipalcový systém s wi-fi holportem. Přední sedadla jsou vyhřívaná, auto má parkovací asistent.

Foto: Opel

Opel Vivaro Surf concept

Foto: Opel

Opel Vivaro Surf concept

Zajímavé je i vzduchové pružení na zadní nápravě, které dokáže auto snížit až o 70 mm, aby se věci mohly dobře nakládat.

Na střeše nás zaujaly pěkné surfy. Bohužel tisková zpráva mlčí o tom, zda ve výbavě je i žebřík, aby se daly sundat.

Foto: Opel

Opel Vivaro Surf concept

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám