Hlavní obsah

Tesla představí příští rok malé auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupit si elektrickou Teslu dnes patří ke společenskému bontonu, ale bohužel jen smetánky. Extrémní cena nedovoluje výraznější rozšíření. Příští rok tak představí Tesla Motors nový model, který bude menší a levnější. Relativně.

Foto: Tesla

Tesla Model S

Článek

Malý model se bude pravděpodobně jmenovat Tesla 3. Bude to zase sedan. Ale cena by se měla pohybovat už v rozumnějších mezích. I když žádný low-cost to nebude. Začínat bude na 35 000 dolarech, což při současném kurzu je 840 000 Kč.

Ale nepředbíhejme. Cesta k tomuto vozu je dlouhá a trnitá. Firma Tesla Motors se bude muset postarat o několik věcí. Především, jak zabezpečit finance, protože tento rok skončila v silné ztrátě. Druhý problém je, že se musí upravit jejich továrna Gigafactory. A to nebude trvat krátkou dobu. Příští rok se totiž představí pouze koncept a do sériové výroby se dostane podle Elona Muska až přibližně za dva další roky.

X v konfigurátoru

Zatím je tu zpráva pro všechny, kteří chtějí trochu větší a prostornější Teslu. Model X je už připraven k prodeji a objevily se na internetu fotografie z konfigurátoru. Takže víme, jak bude sériové auto vypadat, a hlavně že bude startovat na částce 132 000 dolarů. V přepočtu tedy 3,17 miliónu korun.

Foto: Tesla

Tesla Model X

Auto bude mít zadní dveře vyklápěné vzhůru, třetí řadu sedadel vyklápěnou z podlahy, autopilot na parkování nebo bezklíčové otevírání všech dveří. Motor bude vpředu nabízet 190 kW, na zadní nápravu pak 370 kW. Na stovku zrychlí za 3,8 sekundy a dojezd na jedno nabití elektromobilu bude 386 km.

Foto: Tesla

Tesla Model X

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám