Hlavní obsah

Prahou projede v sobotu 1500 motorek Harley-Davidson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Prahy se o víkendu chystá na spanilou jízdu 1500 majitelů motorek Harley-Davidson. V rámci Prague Harley Days se na výstavišti v pražských Holešovicích také představí první elektrický motocykl Harley.

Foto: Petr Kološ

Harley-Davidson Softail Slim

Článek

V letošním roce si do července nový Harley-Davidson v Česku koupilo 292 zájemců. To je o jeden motocykl více než ve stejném období loni. Za celý loňský rok H-D v Česku prodal 387 nových strojů a zároveň si lidé dovezli 264 ojetých.

Jízda silných motorek Prahou odstartuje v sobotu z holešovického výstaviště, podél nábřeží směrem do centra. „Letos očekáváme účast zejména zahraničních jezdců, což by měla být proti loňskému roku výrazná změna a zpestření," uvedl vedoucí zastoupení H-D pro střední a východní Evropu Martin Heřmanský.

Pořadatelé Prague Harley Days očekávají kolem 15 000 návštěvníků, což je o 3000 více než loni. Jedním z velkých hitů má být česká premiéra projektu elektrického motocyklu H-D LiveWire, který má zjišťovat, jaká mají lidé od elektrické motorky očekávání.

Novinky i historické modely

Všichni jezdci pak budou mít možnost otestovat díky H-D Demo kamiónu nové motocykly modelového roku 2016. Vedle novinek budou k vidění i historické modely od roku 1915. Celkem bude vystaveno přes 100 motorek.

Speciálně kvůli letošnímu ročníku dorazila do Prahy z USA i pravnučka zakladatele značky Karen Davidsonová. Ta vyrůstala v prostředí H-D, poprvé usedla na motocykl v devíti letech a nyní ve firmě aktivně působí jako kreativní ředitelka módních kolekcí.

Milovníci motocyklů si budou moci vychutnat například i speciální workshop s americkou legendou Russellem Mitchellem, který je mistrem v přestavbách strojů. V plánu jsou také motorkářské hry v nejpomalejší jízdě, kaskadérská vystoupení a mnoho dalšího. Večerní program přinese thajský box a rockový koncert. Vstupné na oba dva dny je 300 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám