Hlavní obsah

Nové bugatti se odhalilo ještě před oficiální premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti představí nový vůz. Zanedlouho. Teď ho ale vlastně také představilo. Pro počítačovou hru Gran Turismo je tento vůz totiž také připraven, a tady ho tedy máte alespoň v jedničkách a nulách.

Foto: Bugatti

Bugatti Vision Gran Turismo

Článek

Bugatti na výstavě IAA ve Frankfurtu nad Mohanem představí koncept vozu, který se stane nástupcem veyronu. Na tohle skutečné auto si musíme ještě počkat. Zatím Bugatti představilo elektronický model, který se bude prohánět v počítačové hře. Inspirací pro tento virtuální model bylo závodní kapotované Bugatti Type 57 G, které vyhrálo v roce 1937 závod na 24 hodin v Le Mans.

Foto: Bugatti

Bugatti Vision Gran Turismo

Auto pro počítačovou hru je výrazné svými aerodynamickými prvky. Tolik přítlačných křídel nemají ani speciály pro DTM. Na druhou stranu známe problémy veyronu, který sice byl extrémně výkonný, extrémně krásný, ale bohužel nemohl splnit slibovaných 400 km/h, protože prostě neměl dostatečný přítlak.

Foto: Bugatti

Bugatti Vision Gran Turismo

Takže počkejme na autosalon. Tady se nový model představí. Uvidíme, s čím se vytasí i po motorické stránce. Bude to opravdu modernizovaný šestnáctiválec zkombinovaný s elektromotory? Nebo koncept přijde jen s klasickým přeplňovaným agregátem bez elektromotorů, které si nechá až na sériový model? Uvidíme. Více fotografií vozu najdete ve fotogalerii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám