Hlavní obsah

Nové Lamborghini bude stát přes 27 miliónů korun

Více a více informací se objevuje kolem nového supersporťáku od Lamborghini. Francouzská média přišla s informacemi, že nový vůz se bude jmenovat Centenario a bude stát jeden milión eur, tedy přes 27 miliónů korun.

Foto: Lamborghini

Zatím poslední ze speciální superedice pro nejbohatší – hypersporťák Lamborghini Veneno z roku 2013

Článek

Původně se mluvilo o voze s názvem HyperVeloce. Ale to prý není pravda. Centenario je vhodné jméno už proto, že 28. dubna 1916 se narodil Feruccio Lamborghini, zakladatel značky. Automobil tak bude oslavovat století (centenario – italsky stoletý, sté výročí apod.). Vůz dostane tradiční přídomek LP770-4, který samozřejmě v kódu značky ukazuje, že auto bude mít výkon 770 koní (566 kW) a pohon všech kol.

Zřejmě půjde o tradiční dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, se kterým zrychlí na stovku za 2,7 sekundy (o 0,2 s rychleji než Aventador LP700-4) a maximální rychlost by měla pokořit 350 km/h.

Automobil se představí příští rok v Ženevě na autosalonu. Počítá se s výrobou pouhých 20 kusů. Dříve se spekulovalo, že deset z nich budou roadstery, ale zatím jsou informace jen o verzi kupé. Pokud byste měli zájem, patrně byste museli být velmi, ale velmi dobří zákazníci značky. Tato superauta jsou většinou už předem nabídnuta a prodána lidem s vášní pro značku Lamborghini nebo s konty obsahujícími více než desetimístné cifry v dolarech či eurech. Ostatně, auto bude stát jeden milión eur, takže jen tak někdo na něj mít nebude.

Zatím poslední ze speciální superedice pro nejbohatší je hypersporťák Lamborghini Veneno z roku 2013. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám