Hlavní obsah

Expediční dodávka na bázi Fiatu Ducato

Když se řekne expediční vůz, asi si většina lidí vzpomene na Land Rover Defender nebo podobná tvrdě terénní vozidla. Jenže co takhle poslat do divočiny dodávku, jako je třeba Fiat Ducato?

BEZ KOMENTÁŘE: Fiat Ducato 4x4 ExpeditionVideo: Fiat

 
Článek

Jistě, nebude to tak tvrdý off-road, jako výše uvedený model, neprojede takové neskutečné věci, nebude se moct brodit vodou až po střechu, ale zase ten komfort!

Foto: Fiat

Fiat Ducato 4x4 Expedition

Pro caravansalon v Düsseldorfu představila divize Fiat Professional speciální koncept Fiat Ducato 4x4 Expedition. Je postavený na dlouhém základu Fiatu Ducato Camper Van, ovšem s podvozkem výrazně zvýšeným, a hlavně s pohonem všech kol od tradičního dodavatele této technologie – firmy Dangel. Motor je 2.3 Multijet s výkonem 110 kW.

Foto: Fiat

Fiat Ducato 4x4 Expedition

Koncept je ještě víc zvednutý, než je klasická Dangel 4x4, a má nasazeny speciální terénní pneumatiky.

Dvoutónové lakování karoserie vypadá dobře, ale ještě lépe vypadá střešní nástavba pro náhradní kola, vyprošťovací rampy, nářadí a kanystry. Vpředu samozřejmě opatřená řadou LED světel. Přední nárazník v sobě skrývá velmi potřebné vybavení pro expediční vůz – naviják.

Interiér je ale spíš inspirovaný luxusním apartmánem, než nějakým stanem expedičního vozu. Je tu vyklápěcí stolek, kožená sedadla, dva televizory a další luxusní vybavení. Vše je vyrobeno ze dřeva, za zmínku stojí i jednoduchá sprcha, umně skrytá kuchyňka nebo vyklápěcí postel v místech, kde byste ji nečekali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám