Hlavní obsah

Na novou Škodu Superb Combi lidé čekají i půl roku

Mladá Boleslav

Lidé, kteří mají zájem o limuzínu nové generace Škody Superb, si na ni od objednání počkají v některých případech i půl roku. Největší zájem mají lidé hlavně o vozy vyšší výbavové verze, uvedl mluvčí mladoboleslavské automobilky Vítězslav Pelc. Až půlroční čekací lhůty potvrdili i prodejci vozů značky Škoda. Nový superb se začal prodávat v červnu tohoto roku, v září přijde na trh verze Combi.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb Combi

Článek

Škoda Superb se vyrábí ve výrobním závodě automobilky v Kvasinách. Cena limuzíny začíná na 599 900 korunách, verze Combi na 629 900 korunách. [celá zpráva]

„Standardní dodací lhůta modelu Superb třetí generace činí, s ohledem na náběhovou křivku vozu a zahájení prodeje na dalších evropských trzích, čtyři měsíce. Ve specifických případech, zejména u vyšších výbavových verzí nebo provedení s pohonem všech kol, se tato lhůta může ještě dále prodloužit," vysvětlil Pelc s tím, že o vůz mají zájem firmy i privátní zákazníci.

Firma navíc očekává ještě větší zájem, až na trh přijde vůz ve verzi Combi. Ten by se měl objevit na trhu ve druhé polovině září letošního roku.

Škoda už od loňského června přijala více než 4400 objednávek na nové superby. Od zahájení prodeje v červnu tohoto roku automobilka prodala asi 1500 nových limuzín Superb. Druhá generace takto žádaná nebyla. Včetně verze Combi se prodalo zhruba 600 000 vozů.

„Velmi podobné je to s každou novinkou. S rostoucí poptávkou po daném modelu se zcela logicky prodlužují i výrobní lhůty, jelikož výrobní kapacity jsou, zejména v úvodní fázi náběhu, omezeny. O nový superb je přitom zájem enormní," doplnil Pelc.

Na novou fabii se čeká až tři měsíce

Například na novou Škodu Fabii nyní zákazníci počkají přibližně dva až tři měsíce. V Mladé Boleslavi zákazníci na nový superb čekají přibližně tři až šest měsíců. „Záleží na motorizaci a výbavě. Jelikož jsme malý autosalon, tak asi jeden člověk týdně zavolá, napíše nebo se přijde alespoň informovat. V porovnání s předchozí generací je to určitě vyšší zájem," uvedl prodejce mladoboleslavského autosalonu Laureta Auto Martin Toman.

Podle vedoucího prodeje vozů Škoda u firmy Porsche Brno Petra Vašulky na limuzínu Superb lidé v Brně čekají zhruba pět měsíců a dodací lhůty se prodlužují. Na verzi Combi má brněnský prodejce sice už objednávky, ale nové vozy se podle Vašulky dostanou ke klientům až v příštím roce. Obdobná situace je podle něj i u ostatních dealerů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám