Hlavní obsah

Toyota Land Cruiser: ohromný kolos po plastice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gigant pro silnice i terén – Toyota Land Cruiser – má nový vzhled i techniku. Dostal například adaptivní tempomat nebo automatická dálková světla.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 200 V8 2016

Článek

Pro Toyotu Land Cruiser této generace je to již druhý facelift. První byl spíš technický, tenhle se zaměřil i na design. Především v oblasti chladiče je znát, že auto je nové. Ohromná maska chladiče nyní půlí i přední světlomety, které v sobě nesou také techniku LED diod. Design se dotkl i interiéru, kde se trochu přesouvaly ovladače a nyní vládne celému interiéru ohromný displej, který může zobrazovat třeba situaci před vozem, kde znázorňuje i to, kam v terénu míří vůz, kam kola apod. Auto dostalo i nové barvy, a to Copper Brown Mica a Dark Blue Mica.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 200 V8 2016

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 200 V8 2016

Nové jsou bezpečnostní systémy, jako je přednárazový detekční systém včetně detekce chodců, adaptivní tempomat, hlídání mrtvých úhlů nebo systém varující před přijíždějícími vozy při vycouvávání z parkovacího místa.

A jelikož je to největší Land Cruiser, jinak také označovaný jako 200 V8, pod jeho kapotou jsou k dispozici dva osmiválce. Benzínový a naftový. Ten druhý o objemu 4,5 l má být o něco úspornější i při zvýšeném výkonu o 5 kW na celkových 200 kW. Benzínový osmiválec 4,6 l splňuje Euro 5, a to díky úpravám, které například zkrátily ohřev motoru nebo upravily vstřikování benzínu do válců.

Auto je nyní už k dispozici v Japonsku, v říjnu přijde na řadu Austrálie. Pak budou následovat další země.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 200 V8 2016

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 200 V8 2016

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota začala v Česku prodávat omlazený yaris

Toyota Yaris patří v Evropě k nejprodávanějším modelům. Automobilka právě začala „japonskou fabii” nabízet v Česku v omlazené verzi. Prodejní ceny začínají na...

Výběr článků

Načítám