Hlavní obsah

Nová Kia Sportage: oblíbené SUV na prvních skicách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už čtvrtá generace modelu Kia Sportage se představí v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Jak to u korejských značek bývá, firma uvolnila zatím jen nákresy.

Foto: Kia

Skica nové Kie Sportage 2015

Článek

Kia nebude muset auto do Frankfurtu ani přivážet. Vždyť tam bude vlastně doma. Jen kousek vedle výstaviště má svou centrálu evropská část korejské automobilky. Tady se vytváří kompletní design aut, která se v Evropě prodávají. A tenhle tah se vyplatil. Kia se líbí a její design je určitě hezčí než mnohých japonských značek, které si jedou podle svých „not“.

Foto: Kia

Skica nové Kia Sportage 2015

Nová Kia Sportage bude sdílet podvozek a pravděpodobně i motory s Hyundaiem Tucson. Rozměrově by se mu měla také přiblížit. Design je ovšem vlastní a typický pro tuto značku. Typická bude maska chladiče a typický by podle těchto nákresů měl být i interiér, který se více přiblíží velkému sorentu. A to je jedině dobře. Firma ve velmi krátké tiskové zprávě slibuje ten nejlepší a nejkvalitnější interiér, jaký dosud vyrobila.

Foto: Kia

Skica nové Kia Sportage 2015

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám