Hlavní obsah

Honda omladila accord, kupé velikosti Škody Superb

Novinky, maž

Hondu Accord si novou v Česku nekoupíte a platí to samozřejmě také o vzácné verzi kupé. Ta nyní prošla omlazením. V USA, kde se vyrábí a nejvíce prodává, ji koupíte i v kombinaci V6 a manuální převodovky.

Foto: Honda

Honda Accord Coupe (2015, facelift)

Článek

Co se změnilo pro aktuální modelový rok? Nové jsou diodové světlomety, změnila se i maska chladiče. Nový je také nárazník s ostřejšími hranami, Accord Coupe tak nyní působí ostřeji.

Vzadu se změnila grafika světel. Nově tvarované jsou i devatenáctipalcové disky z lehkých slitin a dvě barvy karoserie (černá a modrá metalíza). Uvnitř pak najdete nové dekory a jinak naladěný posilovač řízení. Při jízdě byste pak měli zaznamenat odlišně naladěný podvozek.

Foto: Honda

Honda Accord Coupe (2015, facelift)

Foto: Honda

Honda Accord Coupe (2015, facelift)

V nabídce jsou dvě motorizace, 2,4litrový čtyřválec a 3,5litrový šestiválec. Oba motory můžete kombinovat buď se šestistupňovou automatickou převodovkou (pro slabší motory je bezestupňová - CVT), nebo - a to je mnohem zajímavější - se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou.

Čtyřválec nabízí 185 koní při 6400 otáčkách a 250 při 3900 otáčkách, V6 pak nabídne 278 koní při 6 200 a 341 Nm při 4900 otáčkách. Stejně jako v případě  minulé generace si ani tento model v Evropě oficiálně nekoupíte. Spolehnout se tak musíte na individuální dovoz ze Spojených států.

Foto: Honda

Honda Accord Coupe (2013)

Foto: Honda

Honda Accord Coupe (2015, facelift)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám