Hlavní obsah

Lamborghini potvrdilo Aventador roadster, ukáže se brzy

Novinky, maž

Italský výrobce supersportovních vozů Lamborghini, patřící do koncernu Volkswagen, oznámil datum zveřejnění prvních fotografií otevřené verze Aventadoru SV. Dojde k němu už tento týden, v pátek 14. srpna.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Lamborghini Aventador LP 750-4 SV

Článek

Velké designové změny nečekáme, roadster bude až na otevíratelnou střechu velice pravděpodobně zcela stejný jako letos představená uzavřená verze. Tu pohání atmosférický vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, který je naladěn na 552 kW, tj. 750 koní (+ 50 k) při 8400 otáčkách. Dvanáctiválec lze vytočit na 850, maximum točivého momentu je dostupné při 5500 otáčkách – pod pravou nohou máte k dispozici 690 Nm.

Výrobci se podařilo i díky karbonu uspořit půl metráku hmotnosti, a Aventador LP 750-4 SV tak váží 1525 kilogramů. Roadster bude podle nás těžší maximálně o 50 kilogramů. Zrychlení na 100 km/h je v případě standardní verze otázkou 2,8 sekundy, nejvyšší rychlost je více než 350 km/h. O přenos síly se stará sedmistupňová automatická převodovka.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Lamborghini Aventador LP 750-4 SV

Brzdy jsou standardně keramické, přední kola mají rozměr 20, zadní dokonce 21 palců. Použity jsou pneumatiky Pirelli P Zero Corsa a totéž lze očekávat i u otevřené verze.

Cena roadsteru se podle našich odhadů přiblíží desetimiliónové hranici.

Reklama

Výběr článků

Načítám