Hlavní obsah

O Ferrari 488 GTB je rvačka. Už je místy vyprodané

Když Ferrari uvedlo první model s přeplňováním turbodmychadlem, mnozí se ošívali a předvídali tomuto trendu krátký život. Jenže opak je pravdou. Nový model Ferrari 488 GTB s přeplňovaným motorem je tak žádaný, že leckde už mají vše vyprodané.

Foto: Ferrari 2x

Ferrari 488 GTB (2015)

Článek

Příkladem budiž Austrálie. Tady ředitel australsko-asijského zastoupení Herbert Appleroth oznámil, že počet objednávek na vůz se blíží ke čtyřem stovkám, což je limit přidělený tomuto kusu Země na příští čtyři roky.

Je to nevídaná situace. Vždyť předchozího vozu Ferrari 458 Italia se tu celkem prodalo 200 kusů v uzavřené verzi a stejně tak i v otevřeném Spideru. Jenže to bylo za celou dobu prodeje. A ne za pár týdnů od uvedení na trh. Navíc 488 GTB ještě nemá otevřenou verzi.

Foto: Ferrari

Ferrari 488 GTB (2015)

Zastoupení australsko-asijských trhů nyní lobuje u Ferrari za zvýšení kvót. Jenže to půjde asi těžko. Ferrari nechce a ani nemůže zvyšovat výrobní objemy. A přesouvat modely z jiných zemí, kde ještě není vyprodáno, také moc nejde. Vždyť o vůz je zájem všude. Například ve Velké Británii, kde je počet vymezených vozů výrazně vyšší než v Austrálii znamená dnešní objednávka čekání na vůz až do roku 2017!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám