Hlavní obsah

Fiat Chrysler svolává 1,4 miliónu vozidel kvůli hackerskému útoku

Novinky, maž

Špatné zabezpečení multimediálního systému Uconnect má logickou dohru a italsko-americký koncern FCA tak musí svolat 1,4 miliónu vozidel, kterých se tato významná závada týká. Svolávací akce se týká vozidel vyrobených od roku 2013.

Foto: Jeep

Jeep Grand Cherokee (2013)

Článek

Jak jsme informovali už minulý týden, experti Charlie Miller a Chris Valasek rok zkoumali, zda systém Uconnect, který používají automobily Fiat Chrysler, obsahuje bezpečnostní chyby. Nakonec se jim podařilo dostat se na dálku nejenom do multimediálního systému, což by ještě bylo úsměvné, ale také ke všem řídicím jednotkám. A mohli tak zcela ovládat všechny funkce auta.

Nebyl totiž problém autu na dálku snížit výkon, vypnout a znovu nastartovat motor, točit volantem nebo vyřadit z provozu brzdy. A to je ohromný problém. A přitom hackerům stačilo zjistit IP adresu, skrz kterou bylo napadnuté auto připojeno k internetu. [celá zpráva]

FCA nyní svolává automobily s popisovaným multimediálním systémem, závada se týká aut vyrobených od roku 2013. Z automobilů prodávaných v Česku se opatření týká Dodge Challengeru a Viperu, pick-upu RAM, Jeepu Grand Cherokee a Cherokee.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám