Hlavní obsah

Renault Talisman jako elegantní kupé, zatím neoficiálně

Novinky, maž

Minulý týden představený Renault Talisman má oficiálně potvrzené dvě karosářské verze - sedan a kombi. Přijde i elegantní kupé? To zatím nevíme. Známý digitální úpravce automobilů Theophilus Chin z Malajsie na svých stránkách theophiluschin.com ukazuje, jak by mohla vypadat třetí karosářská verze talismanu.

Foto: Theophilus Chin

Renault Talisman Coupe (renderovaná fotografie)

Článek

Lagunu coupe již Renault vyráběl, není tedy nepravděpodobné, že by nástupce tuto atraktivní karosářskou verzi nenabízel. Oficiálně to ale potvrzeno není.

Nový talisman (sedan), spadající do střední třídy, je dlouhý 4,85 metru, široký 1,87 m a vysoký 1,46 m. Rozvor dosahuje 2,81 metru. Renault jej postavil na nové modulární platformě CMF a na záruku kvality konečné montáže si Francouzi dokonce pozvali odborníky z Daimleru, jakkoli talisman nebude z mercedesu využívat žádné díly.

Foto: Renault

Renault Talisman (2015)

Na výběr jsou tři dieselové verze, všechny jsou čtyřválcové. Nejslabší je patnáctistovka o výkonu 110 koní (81 kW); dále pak dvě verze šestnáctistovky – 130 (96 kW) a 160 koní (118 kW).

Benzínová verze bude zpočátku jediná – 200koňová šestnáctistovka spojená výhradně s automatickou převodovkou (později přijde i 150k verze téhož motoru). U dieselů máte na výběr i z šestistupňové přímo řazené skříně. Světová premiéra sedanu proběhne na frankfurtském autosalonu v půlce září.

Foto: Theophilus Chin

Renault Talisman Coupe (renderovaná fotografie)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám