Hlavní obsah

Kia začala v Žilině vyrábět omlazený cee’d, prodávat se začne od září

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia Cee’d se ve slovenském výrobním závodě v Žilině před nedávnem dočkala milióntého vyrobeného kusu, od konce června začala automobilka montovat omlazenou verzi. Ta se nabízí ve třech karosářských specifikacích - jako tří- a pětidveřový hatchback a kombi.

Foto: Kia

Kia pro Cee’d (2015)

Článek

Modernizovaná verze nejprodávanějšího modelu Kie přináší ostřeji tvarovaný a širší přední nárazník, nové jsou i chromové dekory kolem mlhových světel a nový oválný rastr masky chladiče. Vzadu je jinak tvarovaný nárazník a odrazky; pro cee’d se nabízejí kola o velikosti 16 a 17 palců.

Naftové motory jsou nyní lépe utlumeny, automobilka tvrdí, že přístrojová deska je nyní izolována dvojnásobným množstvím tlumicí pěny. Všechny motory nově splňují emisní normu Euro 6. Novinkou je sedmistupňová dvouspojková převodovka DCT.

Foto: Kia

Zahájení výroby nové generace modelu pro_cee´d

Nový je i tříválec

Zcela nový je přeplňovaný benzínový tříválec 1.0 ecoTurbo s přímým vstřikem paliva, který nabídne výkony 100 nebo 120 koní a u obou motorizací shodný točivý moment 172 Nm.

Vrcholné, sportovně laděné provedení GT je poháněno přeplňovaným motorem o výkonu 204 koní. Nabízí se jako třídveřový nebo pětidveřový hatchback.

Foto: Kia

Kia Cee´d (2015)

Prodej omlazeného cee’du na českém trhu bude zahájen letos v září, prodejní ceny zatím automobilka neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám