Hlavní obsah

Škoda zahájila v Kvasinách výrobu superbu kombi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto v pondělí zahájila v závodě v Kvasinách na Rychnovsku sériovou výrobu modelu Superb Combi. Do prodeje by podle mluvčího automobilky Jozefa Baláže měl jít v září.

Foto: Milan Malíček, Právo

Škoda Superb Combi

Článek

Výstavní premiéru bude mít Superb Combi v září na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Cenu zatím firma nezveřejnila. Cena limuzíny Superb začíná na 599 900 korunách.

BEZ KOMENTÁŘE: Škoda Superb Combi - redakční videoVideo: Novinky

První generace superbu, která se začala vyrábět v roce 2001, se musela obejít bez verze kombi. Ta přišla s druhou generací superbu v roce 2009. Od roku 2001 automobilka prodala celkem tři čtvrtě miliónu superbů. Kombi dosud tvořilo kolem dvou třetin prodeje, což by se mělo s novou generací změnit ve prospěch limuzíny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Škoda Superb Combi

Škoda Superb Combi má mít největší interiér a zavazadlový prostor ve své třídě. Celkový maximální objem ve dvoumístném uspořádání interiéru vozu kombi je téměř 2000 litrů, samotný zavazadlový prostor má 660 litrů. Superb patří do střední třídy, Škoda má ale ambice třetí generací tohoto vozu konkurovat vozům o třídu výš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám