Hlavní obsah

Volkswagen Phaeton se v Číně dočkal omlazení, v Evropě se už doprodává

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Evropě se nejluxusnější „lidový vůz” pomalu přestává prodávat, naopak v Číně - na největším trhu pro tento model - přichází německá značka s decentním omlazením.

Foto: VW

Volkswagen Phaeton (facelift 2015 pro čínský trh)

Článek

Volkswagen Phaeton je na trhu už neuvěřitelných 13 let, svou roli luxusního sedanu ale z hlediska prodejů na evropském trhu nezvládnul. Podle informací agentury Reuters Volkswagen v letech 2002 až 2012 na každém prodaném phaetonu tratil přibližně čtvrt miliónu korun.

Není divu. Nároční zákazníci dávali přednost Audi A8, BMW řady 7 nebo třídě S od Mercedesu. Phaeton už si letos nekoupíte nejenom u nás, ale ani v USA, Velké Británii nebo dalších evropských zemích. V nabídce německého zastoupení jej najdete, mnohem důležitější je totiž pro phaeton čínský trh, největší pro tento model.

Pro „Říši středu” Volkswagen připravil omlazení. To spočívá v jiné grafice předních bi-xenonových světlometů, drobné změny tohoto typu najdete i na zadních LED světlech. Maska chladiče zahrnuje více chromu, což čínští zákazníci vyžadují snad u všech modelů aut. Novinkou je i střešní okno s deflektorem. Vzadu přibyly dva displeje o velikosti 10,2 palce, na středovém panelu najdete dotykový osmipalcový displej.

Volkswagen pracuje na druhé generaci phaetonu, na trh přijde s technikou Audi A8/Porsche Panamera příští rok.

Foto: VW

Volkswagen Phaeton (facelift 2015 pro čínský trh)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám