Hlavní obsah

Nové SUV bude Lamborghini vyrábět v Itálii

Italská automobilka Lamborghini potvrdila, že vstoupí na trh s luxusními sportovně-užitkovými vozy (SUV) a nový dlouho očekávaný model bude vyrábět v Itálii. Koncept SUV s názvem Urus představila společnost před třemi lety. Nový model se má na trhu objevit v roce 2018.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (2012, koncept)

Článek

Podle agentury AP firma uvažovala o výrobě nového modelu také na Slovensku. Nabídka pobídek od italské vlády však byla podle generálního ředitele Stephana Winkelmanna výhodnější, a firma se proto nakonec rozhodla ponechat výrobu doma. Automobilka obdržela od italské vlády finanční pobídky v objemu více než 80 miliónů eur (2,2 miliardy Kč). Díky výrobě nového vozu má vzniknout 500 pracovních míst.

Lamborghini představilo svůj SUV Urus jako koncept v roce 2012. Automobilka očekává, že vyrobí ročně až 3000 vozů nového modelu, což více než zdvojnásobí výrobu v závodě Lamborghini blízko italského města Boloňa. Cena vozu by podle agentury Reuters měla být 180 000 eur (4,9 miliónu Kč). Podle analytiků IHS Automotive je nový model důležitým doplňkem značky Lamborghini, protože jí může přilákat nové zákazníky.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (2012, koncept)

Lamborghini je součástí německé automobilky Volkswagen. Server topspeed.com upozornil, že doposud se spekulovalo o tom, že Urus se bude vyrábět v závodě Volkswagenu v Bratislavě, kde se vyrábějí také další SUV automobilky Tourag a Audi Q7 a karosérie Porsche Cayenne.

Topspeed.com se domnívá, že slovenský závod o výrobu nového Lamborghini nepřijde a s výrobou to bude stejné jako v případě Porsche Cayenne. Na Slovensku se vyrábí karosérie, podvozek a část poháněcího mechanismu modelu Cayenne; tyto části se pak posílají do Lipska na konečnou montáž. Tentokrát ale budou tyto části směřovat ze Slovenska do Itálie.

Reklama

Výběr článků

Načítám