Hlavní obsah

Francouzská automobilka PSA plánuje továrnu v Maroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský výrobce automobilů PSA Peugeot Citroën plánuje výstavbu nové továrny v Maroku. O svém záměru by mohl oficiálně informovat již příští měsíc, uvedly dnes zdroje agentur Reuters a Bloomberg. Plány na výstavbu závodu jsou údajně součástí snahy PSA o posílení prodeje v Africe.

Článek

Továrna by prý měla mít počáteční výrobní kapacitu kolem 100 000 vozů. V Maroku již vyrábí automobily konkurenční francouzská společnost Renault.

PSA patří mezi podniky, na které měl v uplynulých letech největší dopad pokles poptávky po automobilech v Evropě. Firma před časem zahájila rozsáhlou restrukturalizaci, aby obnovila ziskovost a snížila svou závislost na evropském trhu.

Loni se automobilka dohodla na kapitálovém propojení s čínským partnerem Dongfeng. V dubnu akcionáři PSA schválili zvýšení kapitálu o tři miliardy eur, v jehož rámci v podniku získaly čtrnáctiprocentní podíly firma Dongfeng a francouzská vláda.

PSA je po německém koncernu Volkswagen druhým největším výrobcem automobilů v Evropě z hlediska objemu prodeje. V České republice provozuje společně s japonskou firmou Toyota kolínskou automobilku TPCA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám