Hlavní obsah

Ojetá Škoda Fabia ztrácí v Česku mezi malými vozy na ceně nejméně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi malými vozy na českém trhu si nejvíce drží svou hodnotu nová Škoda Fabia třetí generace. Následují VW Polo, Mazda 2, Hyundai i20, Ford Fiesta a Dacia Sandero.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Fabia třetí generace

Článek

Jednoletou Fabii III půjde prodat s 20 000 najetými kilometry za 77 procent její původní ceny, po druhém roce za 66 procent a po třech letech bude zůstatková hodnota 55 procent. Vyplývá to z analýzy firmy IBS automotive, která se zabývá oceňováním aut.

Škodovky si budou držet cenu i mezi mini vozy a také v nižší střední třídě. „Tento stav je do jisté míry očekávatelný, neboť se jedná o domácí značku s dlouholetou tradicí, kvalitním zpracováním, rozsáhlým servisním zázemím a zákaznickou oblibou," uvedl analytik IBS Ladislav Smrčka.

Mezi mini vozy skončily za Škodou Citigo Opel Adam a nový Renault Twingo. Citigo si při ročním nájezdu 20 000 km po prvním roce uchová zůstatkovou hodnotu 74 procent nákupní ceny, v druhém roce provozu 65 procent a po třetím roce 55 procent.

Škoda Octavia III má mít po prvním roce provozu hodnotu 75 procent, po druhém 66 procent a po třetím 58 procent své nákupní ceny. Cenu si udrží v silně obsazené kategorii před VW Golf, Audi A3, Hondou Civic, Fordem Focus a Hyundai i30.

Reklama

Výběr článků

Načítám